Blog « Slättberg budget monthly rental coupon code rote bambusnatter giftig runescape new discontinued items donn gift actor great men's gifts under

Arbetshelg med födelsedag

Första steget är taget mot ett vagnslider. Det ska rymma både åkgräsklipparen och fyrhjulingen. En tall och en asp stod i vägen på platsen vi sett ut. Anders fällde med motorsågen, Micke och Pelle klyvde.

20130209-204309.jpg

20130209-204334.jpg

20130209-204351.jpg

1 Kommentar

Ny vedbod!

20120705-174752.jpg

Ett nytt vedskjul tar både färg och form. Veden ska äntligen få en egen byggnad på gården. ”Ja det var på tiden”, säger veden vid en försommarintervju. ”Vi har länge känt att det inte är mer än rätt att också vi ska få ha ett eget skjul att rå om. Det här med delat boende är inte något för oss”.

,

Inga kommentarer

Påskhelg -2012

Ett större gäng än vanligt besökte stugan. Hela familjen Hoff samt Janne och MariAnn åkte upp på em på skärtorsdagen.
I år fyllde Pelle 17 just på Långfredagen så det blev en morgon med sång och presenter och tårta!
Lunchen på Långfredagen intogs på gästgiveriet i Fryksås. Där anslöt även Micke och Sara. Erika håller på med sitt körkort så hon fick köra både dit och hem.

20120705-180701.jpg

, , ,

Inga kommentarer

Allhelgonahelgen -11

I början av november åkte jag upp till Uppsala och beundrade Anitas nya arbetsplats och så bilade vi upp till stugan. Det var dags att förbereda för vintern. Vi hann i alla fall med att ”lufta” hydroforen, lyfta dasset och rensa i rabatten. Anita Nyström kom upp på middag på lördagkvällen. Vi tog en långpromenad ner till Risholen via den gamla Slättbergsvägen förbi Svart-tjärn.

Inga kommentarer

Tidig höst.

10-11 september. Vackra höstdagar

Erika och jag åkte upp över helgen för att hämta skjutdörrar hos Neco och montera dessa. Mycket snyggt!
Vi hann även stapla lite ved och förbereda för vintern.

 

Inga kommentarer

Augustihelg

Den 13e Augusti 2011 hände det som alla masar och kullor väntat på; Jamie Cullum kom till Dalhalla!! Familjen Hoff minus Calle plus MickeB for alltså till Slättberg över helgen, alltid finns det ju något att bygga på och något att köpa på rean… Fredag eftermiddag tog vi volvon upp, middag blev världens största kebab i Hofors. Väl framme drack vi en kopp te och spelade en omgång rummy innan det var dags att nanna tudden. Lördagen enligt min mening skulle ha tillbringats till att vakta ingången till Dalhalla för att kanske kunna få en skymt av Jamie. Jag blev såklart nedröstad så jag tillbringade dagen med att stressa de andra och fråga om vi inte kunde åka snart?!

Grabbarna och jag åkte i alla fall en sväng till Leksand för att hämta de nya skjutdörrarna till garderoben i hallen. Grabbarna på brädgården kunde dock inte hitta dem så vi åkte dörrlösa tillbaka igen. Hemma igen gick jag och Pelle en hundpromenad i blåbärsrisen så vi kunde få en efterrätt till middagen. 20.00 Satt vi på plats på bänkarna i Dalhalla och jag satt som på nålar. Jamie hade med sig brorsan Ben och kommenterade både hur surrealistiskt vackert Dalhalla är och hur fantastiskt vacker jag…. jag menar vi sjöng. Konserten var stor succé och den enda som var mer hypad än jag var nog Jamie. Nästa gång följer du med!

I pausen hann vi med att snacka med många vänner som också vallfärdat till eventet. Där mötte vi bl.a. Karin Ra, Ann Jen, Micke o Lena Snell, Jenny och Linn. Även Felicia Dahl med familj var på plats. Det var en helt underbar kväll.

När vi kom tillbaka från konserten, helt utmattade både fysiskt och psykiskt var det bums i säng som gällde för söndag morogon var det tidig hemresa planerad, så vi kunde hinna med tåget till Kiruna. Men det är en helt annan historia…

 

Hopp o hej för denna gång!

Erika

 

, , ,

Inga kommentarer

Varm och skön påsk

Den här påsken var inte särskilt olik andra påskhelger i Slättberg, förutom att det var väldigt bra väder. Och då menar jag väldigt bra.

Uppe i Slättberg denna påsk var Ternströmmarna Sten, Gisela och Anna, Hoffarna, Anders, Anita och Pelle, och jag själv förstås.

Naturligtvis så rensades det bland rabatter och tänder (ja, alltså efter vi grillade), och vi städade och fejade lite, ja Anita alltså. Spiskassetten visade sig återigen fungera utmärkt, så därför pensionerades den gamla braskaminen efter 32 års trogen tjänst. Den kan nu beskådas i mausoleet i ladan.

Jag och Pelle besökte Pelles nya hemmaklubb Leksands GK och begick säsongspermiär. Första golfrundan för säsongen gav 5 bollar bortslagna i vattnet,  en eagle, två par och oräkneliga streck. Banan var i ganska gott skick för att vara så tidigt på året.

På påskdagen så kom Anna-Maria, Georg, Gustav och Chris-Emelie förbi på kvällste under deras färd hem från Trondheim.

Helgens stora begivenhet, förutom chokladäggen från Chokladfabriken, var att hallen nu är färdigtapetserad och garderobsinredningen är på plats. Kvar att fixa är garderobsdörrarna, och att rensa ut lite gamla skidkläder från tidigt sjuttiotal.

, , , ,

Inga kommentarer

Korthelg i mars

Jag åkte upp över helgen för att slutföra tapetseringen utanför badrummet som Micke och jag påbörjat för två veckor sedan.

Ytterligare 2 dm snö hade kommit så det blev till att skotta och spåra. Sally och Tosca följde med för att kolla att det blev bra.

Vi fick också några härliga skidturer i solskenet.

1 Kommentar

Renovering och vasaloppet

Den här helgen följde jag med till Slättberg för att vara behjälplig vid lite renovering i den inre hallen. De gamla garderoberna har varit borttagna ett tag nu, så det var dags att få dit något nytt.

Anita bestämde sig för att sköta mat och disk, så jag och Anders fick renovera. Vi slet ner den gamla väven, slipade, och började sedan sätta upp en slags täck-tapet som man kan både måla och tapetsera på . Den ersätter bredspackling helt enkelt.  Vi hann med halva rummet innan det på söndagen var dags att åka till Mora och försöka få syn på Miche och Andreas som åkt öppet spår.

Vi var inte ensamma om att försöka med det.

Efter långa köer och visst snurrande (Miche och Andreas hade redan gått i mål) efter parkeringsplats så hittade vi till slut en ficka, och kunde först möta upp med Lasse Modh. Sedan en promenad runt målområdet innan vi gick till restaurang Strand där vi träffade Miche och Andreas.

Andreas kom i mål på ungefär 6:50 och Miche på 7:05. Grymt bra tider. Efter en god middag var det dags att åka ett försenat SJ-tåg hem till stan igen.

,

Inga kommentarer

NextGEN gallery lösta problem

Databasanvändaren hos Loopia hade inte tillåtelse att skapa tabeller.

För lite minne för att skapa thumbnails:

  1. Open an FTP connection to your root WordPress directory
  2. Open /wp-content/plugins/nextgen-gallery/lib/gd.thumbnail.inc.php with your favourite text editor (e.g. UltraEdit, etc.)
  3. On line #168 un-comment (remove the //) from before @ini_set('memory_limit', '128M');
  4. Save and upload changes
  5. Delete image/s that failed to generate a thumbnail and re-upload using NextGEN Gallery’s standard Upload Images feature

Inga kommentarer